به‌گزارش ميراث آريا(CHTN)، هيأت داوران جشنواره قالي‌هاي نفيس و فرش و دستبافته‌هاي عشايري پس از 5 روز بررسي دقيق در چگونگي بافت مواد اوليه، طرح، گره، شکل و رنگ، اندازه و ديگر مراحل توليد فرش‌هاي نفيس کشور، فرش طاق فيض اصفهان را به عنوان نفيس‌ترين فرش دستباف سال کشور انتخاب کرد.

بنابراين گزارش، اين فرش توسط استاد \"فيض‌الله صفدرزاده حقيقي\" در ابعاد 4×4 مترمربع و از جنس کرک و ابريشم توسط 4 بافنده زن در مدت 5 سال بافته شده است.

اين گزارش مي‌افزايد: نماد اصلي اين فرش، طاق اصلي گنبد مسجد امام اصفهان است و خلاقيت، صيانت از ميراث‌فرهنگي، بافت پرس‌پکتيو فرش، استفاده از هنر کاشي‌کاري و معماري اصفهان و کاربرد هنر نقاشي از ويژگي‌هاي اصلي فرش طاق فيض اصفهاني است.

بنابراين گزارش، فرش ستاره ايران اثر \"سيدعلي معصومي\" و فرش ايران زمين اثر \"مرتضي جمشيدي\" هر دو از قم به عنوان دومين و سومين فرش نفيس سال ايران در اين جشنواره انتخاب و معرفي شدند.

در بخش فرش‌هاي عشايري نيز، در گليم \"عليرضا محموديان\" از اصفهان، در گبه \"رفعت بخشايش\" از آذربايجان‌شرقي و در جاجيم \"ميثم خانه‌ساز\" عنوان نفيس‌ترين آثار هنرمندان عشاير را به خود اختصاص دادند.

در ادامه اين مراسم \"عبدالمجيد شريف‌زاده\" رئيس پژوهشکده هنرهاي سنتي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در اين‌باره گفت: فرش يا قالي به عنوان هنري کهن در حقيقت هنر و توليد ملي کشور محسوب مي‌شود.

وي ادامه داد: اين هنر با سابقه‌اي کهن و باستاني، امروزه نيازمند حفاظت و حمايت در چارچوب برنامه‌ريزي مدون و بلندمدت است.

شريف‌زاده با تأکيد بر نقش مهم بخش خصوصي در حوزه‌هاي صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي مانند فرش افزود: دولت در اين زمينه وظيفه حمايت، هدايت و سياستگذاري را برعهده دارد.

R/H/114


انتهای پیام/

کد خبر 1386041652